Pigmentering

Hvad er Pigmentering?

(Ikke så) Kært barn har mange navne:

Det er alle sammen ord for det samme: Et hudområde med for meget pigment, dvs. pletter der syner mørkere end den omgivende hud.

Hvorfor

Der kan være flere grunde til pigmentforandringer opstår, oftest er det pga. solen eller pga. hormonforandringer.

Når huden er ung og sund vil ca. hver 10. celle i underhuden være en malanocyt (celle der producerer det brune farvestof Melanin).

Med alderen og dermed efter mange års skadelig UV-stråling fra solen, vil fordelingen af pigmentcellerne måske se anderledes ud. Melanocytterne kan have rykket sig og ligge meget tæt i små områder og helt mangle i andre. Det vil give områder med mørkere pletter.

Melaninproduktionen styres af centre i mellemhjernen (hypofysen og epifysen). Derfor kan hormon forandringer også påvirke melaninproduktionen og skabe pigmentpletter.

Hvis det ikke er pga hormonelle forandringer skyldes denne omrokering ofte at huden prøver at beskytte sig selv. Hvis huden gennem mange år, altid har fået lidt for meget sol i fx panden, vil melanocytterne stimle sammen i det pågældende område. Vores egen melanin beskytter ca. faktor 2 i sig selv, så der er hudens forsøg på, at samle så meget beskyttelse på det udsatte område, og derved undgå at Uv strålerne laver skade på huden.

Før og efter billeder af behandling mod Pigmentering.

Hvordan og hvornår beskytter du din hud mod pigmentering

Vi anbefaler man altid har spf 15 på herhjemme – også om vinteren. Selv de dage der er overskyet vil der være UV stråler.

Hvis du allerede har pigmentforandringer er det ekstra vigtigt med spf da der skal utrolig få UV stråler til for at stimulere dannelsen af nyt pigment. Man skal derfor bruge solcreme med høj solfaktor mod både UVB- og UVA-stråler, hvis man færdes uden for.

GLEM ikke dine hænder, der er lige så udsatte som dit ansigt for pigmentering. Derfor har vi fået produceret en solcreme med spf så du undgår de skæmmende brune pletter på håndryggen.

Hvilke pigment behandlinger tilbyder vi:

Vær opmærksom på

Laserbehandling er ikke altid den bedste løsning til pigment problemer. Man skal være opmærksom på, at laserbehandling af pigmentpletter indebærer nogle risici. I nogle tilfælde kan pigmenteringen forværres.

Du kan selv gøre meget!

Brug SPF og lysnende hjemmepleje.

Det er vigtigt at forstå, at det ikke bare bleger hudoverfladen men også modvirker at nyt pigment bliver dannet.

Det er en reaktionskæde som bliver sat i gang når solens stråler rammer vores hud.

Forenklet foregår det sådan: Fra huden bliver der sendt et signal op til hjernen om, at solen rammer huden, så sender hjernen et signal til melanocytterne, som begynder at producere melanin. Dette melanin bliver derefter fyldt over i de omkringliggende hudceller (Keratinocytter).

Så der er rigtig mange steder, der kan sættes ind for at afbryde disse processer. Der kan fx være ingredienser som Norsk Kelp som afbryder kommunikationen mellem melanocytter og karatinocytter eller kobber peptid som også kapper reaktionskæden.

Har du problemer med pigmentering?

Få en gratis hudanalyse

Ansigtets forskellige zoner analyseres grundigt, og ud fra dette skræddersyes et hjemmehudplejeprogram og du vejledes til den rette behandling.

Vores ansigtsbehandlinger skræddersyes altid ud fra din huds behov.

I vores basis ansigtsbehandlinger behandler vi alle hudtyper, hud-tilstande og hudsygdomme.

Resultatet for dig er en gennemfugtet, balanceret og friskere hud.

Vi kan hjælpe dig!

Vi har mange års erfaring med hudpleje og ved hvad vi taler om – derfor er vi også sikre på at vi kan hjælp dig.

Beskriv kort dine hudproblemer herunder, indtast dine kontakt informationer og tryk send.

Så bliver du kontaktet af en professionel kosmetolog, som vil rådgive dig og vejlede dig om den rette behandling.

Hej, er der noget, vi kan hjælpe med?

Har du brug for råd og vejledning?