Akne behandling og bivirkninger

Tilbage til Oversigten
hudproblemer-acne[1]
Forfatter: Stines Hudpleje Kategori: Nyheder

Der har været meget snak i medierne på det seneste om, at brugen af aknemedicin er eksploderet.

Det kan være forfærdeligt hæmmende at være plaget af urenheder og akne. Og mange unge bliver så påvirket af det, at de til sidst er villige til at sætte helbredet på spil, for at slippe af med deres problem.

Og ved meget voldsom akne, er den skrappe medicin fra lægen også nogle gange den eneste og den bedste løsning. Så der ikke når at komme for mange og dybe ar, som så skal behandles bagefter.

Men for mange kan der gøres rigtig meget med gode plejerutiner og regelmæssige behandlinger, ofte vil urenhederne kunne holdes helt nede og i andre tilfælde vil der stadig komme lidt, men der vil ske en væsenlig forbedring.

Mange tænker at medicinen er den “nemme og hurtige løsning” men ofte tager en medicinkur mellem 5-12 måneder. Og det er altså ikke nogle nemme måneder, ofte starter aknen med at blive værre men efter ca. 4 måneder, eller før hvis du er heldig, begynder der at ske en bedring. Din hud og slimhinder vil tørre ud, især dine læber vil være hårdt ramt og de kan sprække bare du bevæger munden.

Det kan være at medicin er den bedste løsning for dig, men gør dig selv den tjeneste, at lave din egen grundig research inden du bleslutter dig.

Du er meget velkommen til at kigge forbi Stines hudpleje og få vejledning hos os.
Måske kan dine problemer afhjælpes med behandlinger og gode oliefri produkter.
Ellers kan vi vejlede dig i, hvordan du bedst muligt plejer din hud mens du får medicin, som ofte vil gøre huden ekstremt tør og ofte lysfølsom.

Facts:

Isotretinoin, virker ved at hæmme talgkirtlernes aktivitet og dermed dannelsen af hudorme.
På ti år er antallet af personer, der får denne aknemedicin steget med 76 %. Normalt skal man til tjek hos lægen 1 gang om måneden mens man er i gang med kuren.

Isotretinoin er ofte “sidste udvej” når man har prøvet de receptpligtige cremer og andre piller. Brugen af det bredspektrede antibiotikum tetracyklin er også steget – med 84% siden 2005. Mange er bekymrede over denne stigning, da overdreven brug kan føre til bakteriel multiresistens.

Tilbage til Oversigten
has been added to your cart.
Kassen

Hej, er der noget, vi kan hjælpe med?

Har du brug for råd og vejledning?