Karsprængninger | Solskader / leverpletter

Behandling for  Karsprængninger & Solskader / Leverpletter

Karsprængninger på ben:

Med YAG laser:

Karsprængninger på ben er ofte en arvelig tilstand, som langsomt udvikler sig over en årrække.

Årsager til karsprængninger på benene:

Udviklingen af karudvidelser på benene er i mange tilfælde arveligt betinget.
Hormonelle påvirkninger f.eks. i forbindelse med graviditet, alder eller brug af p-piller, stående arbejde, sygdom, kan være nogle af årsagerne til overfladiske karsprængninger på benene.

Vores gæste behandler Sygeplejerske Natascha Rasmussen fra Möhring Ellipse bruger det nyeste laser system Ellipse. Det er en YAG–laser med den kan hun nemt og effektivt behandle blå og røde blodsprængninger.

Ved behandling af blodkarsprængninger optages laserlyset af blodets røde farvestof, hæmaglobin, når det sker omdannes lysenergien til varme.

Varmen ødelægger de små, overflødige tydelige karsprængninger / blodårer, og det beskadigede kar vil efterfølgende absorberes af kroppens naturlige reparationssystemer.

Det kan føles lidt varmt og stikkende under behandlingen.

Afhængig af størrelse på karret og hvor stort et område der skal behandles må man forvente 1-4 behandlinger. Med et interval mellem behandlingerne på 6-8 uger.

Før du beslutter dig gennemgåes en gratis konsultation med vores sygeplejerske Natascha, så du kan føle du dig tryg og sikker hele vejen igennem behandlingsforløbet.

Solskader / leverpletter

Hvad er ellipse behandling?

Ellipse behandling er en hurtig og skånsom metode til at forbedre solskadet hud, fx brune solskader / leverpletter  (Hvide solskader / leverpletter  Vitiligo kan ikke fjernes), rødmen i huden, karsprængninger og tydelige porer i huden.

Hvordan foregår en behandling med ellipse?

Ellipse behandlingen er skånsom og foregår ved brug af lys. Lysstrålen føres frem til huden via et ca. 1 x 5 cm glaskrystal. Krystallet placeres på huden i en kold og klar gel. Lyset virker kun på bestemte naturlige solskader / leverpletter (melanin) som findes i solskader/leverpletter og hæmoglobin, som er farvestoffet i blodkarrene.

Hvilke områder kan behandles?

Mørke solskader / leverpletter kan fjernes over alt på kroppen, hvorimod rødmen i huden, tydelige porer og karsprængning kun kan fjernes i ansigtet.

For at opnå det fulde udbytte af en ellipsebehandling skal man undgå sol 4 uger før behandling og 3 måneder efter behandling, hvis det ikke følges, kan hyperhypopigmentering opstå i det behandlede område.

Gør behandlingen ondt?

Lysimpulserne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse i huden. Den vil aftage et par timer efter behandlingen.

Blodsprængninger – hvad kan fjernes?

Godartede røde forandringer i huden som skyldes karudvidelse, fx couperose. Behandlingen er effektiv, og man vil allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. Mængden og typen af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger man skal have for få et tilfredstillende resultat, regn med ca. 1-4 behandlinger med 1-2 måneders interval.

Solskader / leverpletter – hvad kan fjernes?

De solskader / leverpletter , der nemmest og mest sikkert kan behandles, er alderdomspletter/leverpletter, medfødte pletter som fx fregner eller solskader / leverpletter som er kommet ved sol fjernes helt eller delvis med ellipse. Hormonelt betinget solskader / leverpletter , som fx melasma eller chlosmata kan fjernes midlertidigt med ellipse. Skønhedspletter kan, afhængig af deres dybde, behandles. Før behandling af skønhedspletter er der nogen vigtige spørgsmål, der skal afklares ved en forundersøgelse.

Behandling med ellipse systemet kan ikke kurere nogen former for medicinske eller hormonelle lidelser, der forårsager solskader / leverpletter eller karsprængninger

Mulige bivirkninger ved behandlingen. Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødmen i huden svarende til den effekt, man får af for meget sol. Hævelser (ødemer) kan i sjældne tilfælde forekomme 1 til 2 dage efter behandling.

Et snavset udseende af overfladisk solskader / leverpletter kan forekomme 1 til 2 dage efter behandling. Denne overfladiske solskader / leverpletter  skaller naturligt af i løbet af 3 til 14 dage.

Hvis anvisninger om solbeskyttelse (SPF 60) ikke følges eller, hvis der behandles på et solbrændt område, kan hyper eller hypopigmentering opstå i det behandlede område. solskader / leverpletter er midlertidig og går normalt væk indenfor 3 til 6 måneder.

Efterbehandling


Alle former for solbadning og eksponering af huden over for sol i de næste 3 måneder bør undgås.
Minimum solfakter SPF 60 eller mere bør anvendes for at beskytte det behandlede område. Ellipse Light er den eneste maskine på markedet med klinisk dokumentation og derfor giver vi resultatgaranti.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen i gennem.

Se også

Copyright © Stines hudpleje i Herning & Silkeborg - All Rights Reserved | professionel hudpleje hos din kosmetolog.