fbpx

Karsprængninger og Solskader / leverpletter

Behandling for  Karsprængninger og solskader / leverpletter

Karsprængninger på ben:

Med Nd YAG laser:

Karsprængninger på ben er ofte en arvelig tilstand, som langsomt udvikler sig over en årrække.

Årsager til karsprængninger på benene:

Udviklingen af karudvidelser på benene er i mange tilfælde arveligt betinget.
Hormonelle påvirkninger f.eks. i forbindelse med graviditet, alder eller brug af p-piller, stående arbejde, sygdom, kan være nogle af årsagerne til overfladiske karsprængninger på benene.

Vores gæste behandler Sygeplejerske Trine Mau fra Unique Ellipse i samarbejde med Aros Privathospital i Skejby, bruger det nyeste laser system Ellipse Nordlys. Det er en Nd YAG–laser med den kan Trine nemt og effektivt behandle blå og røde blodsprængninger.

Ved behandling af blodkarsprængninger optages laserlyset af blodets røde farvestof, hæmaglobin, når det sker omdannes lysenergien til varme.

Varmen ødelægger de små, overflødige tydelige karsprængninger / blodårer, og det beskadigede kar vil efterfølgende absorberes af kroppens naturlige reparationssystemer.

Det kan føles lidt varmt og stikkende under behandlingen.

Afhængig af størrelse på karret og hvor stort et område der skal behandles må man forvente 1-4 behandlinger. Med et interval mellem behandlingerne på 6-8 uger.

Før du beslutter dig gennemgåes behandlingen med vores sygeplejerske Trine, ved en gratis konsultation så du kan føle du dig tryg og sikker hele vejen igennem behandlingsforløbet.

Karsprængninger på ben:

Med Schleroseringsmetode / Nål.

HVAD ER MIKRO-SCLEROSERING?

Mikro-sklerosering er en teknik, som benyttes til injektion af blå og røde karsprængninger. Metoden benyttes især på benene, hvor karsprængningerne kan være svære at behandle med laser eller pulserende højenergilys. Mikro-sklerosering med fordel kombineres med YAG laser behandling.

HVORDAN VIRKER MIKRO-SCLEROSERING?

Via en meget tynd kanyle indsprøjtes en væske
direkte i karsprængningen. Væsken virker irriterende på karvæggen, hvorefter karret klapper sammen, blegner og forsvinder i løbet af dage til uger. Den endelige effekt ses først efter op til 1 måned.

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN?

Mængden og typen af karsprængninger er afgørende
for hvor mange behandlinger der skal til, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Efter 1-4 behandlinger ses normalt en reduktion af karrene på 50-80%. De behandlede kar kommer sjældent igen, men nye kan opstå.

GØR DET ONDT?

Ved injektionerne bruges en meget fi n, tynd nål som vil føles som små
stik. Det kan ikke sammenlignes med normale injektioner eller blodprøvetagning. En behandling varer 20-30 minutter hvor der vil blive givet et større antal injektioner.

Inden første behandling Ved en forundersøgelse vurderes det af en speciallæge om yderligere specialundersøgelser tilrådes ved mistanke om åreknuder. Disse bør nemlig behandles først for at få det bedste resultat ved mikroskleroseringen. Dit specifikke behandlingsbehov vurderes og forløbet bliver gennemgået grundigt.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen kan der ses hævelse og blå mærker, kartegningerne
i det behandlede område kan se værre ud i den første tid. En kompressionsstrømpe
der dækker fod, underben og lår bør benyttes den første uge efter behandlingen.
Sol og solarium skal undgås den første måneds tid, for at mindske risikoen for misfarvninger.

Bivirkninger til behandlingen Som bivirkning til injektionerne kan der ses en mørkfarvning omkring de behandlede kar, hvilket dog normalt forsvinder med tiden. Nydannelse af helt små kar. Sjældent opstår der små sår, der kan føre til ardannelse.
Allergiske reaktioner er yderst sjældne.

HVEM BØR IKKE BEHANDLES MED MIKROSKLEROSERING?

 • Personer der tidligere har haft blodpropper i ben eller lunger
 • Personer der er i blodfortyndende behandling
 • Personer der er blevet opereret for åreknuder inden for de sidste 3 måneder
 • Personer med sukkersyge

Behandlingen foretages på Aros Privathospital

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen igennem.

PRISER

 • Lille område (Få spredte kar)
  800,-
 • 3 x behandlinger af “lille område”
  2000,-
 • Mellem område (Flere spredte kar)
  1200,-
 • 3 x behandlinger af “mellem område”
  3000,-
 • Stor område (Mange spredte kar)
  1800,-
 • 3 x behandlinger af “stor område”
  4800,-
 • Pris Mikro Schlerosering se på Aros privathospital hjemmeside https://arosph.dk/vores-klinikker/kosmetisk-hud-og-laserklinik/p

Solskader / leverpletter

Hvad er ellipse behandling?

Ellipse behandling er en hurtig og skånsom metode til at forbedre solskadet hud, fx brune solskader / leverpletter  (Hvide solskader / leverpletter  Vitiligo kan ikke fjernes), rødmen i huden, karsprængninger og tydelige porer i huden.

Hvordan foregår en behandling med ellipse?

Ellipse behandlingen er skånsom og foregår ved brug af lys. Lysstrålen føres frem til huden via et ca. 1 x 5 cm glaskrystal. Krystallet placeres på huden i en kold og klar gel. Lyset virker kun på bestemte naturlige solskader / leverpletter (melanin) som findes i solskader/leverpletter og hæmoglobin, som er farvestoffet i blodkarrene.

Hvilke områder kan behandles?

Mørke solskader / leverpletter kan fjernes over alt på kroppen, hvorimod rødmen i huden, tydelige porer og karsprængning kun kan fjernes i ansigtet.

For at opnå det fulde udbytte af en ellipsebehandling skal man undgå sol 4 uger før behandling og 3 måneder efter behandling, hvis det ikke følges, kan hyperhypopigmentering opstå i det behandlede område.

Gør behandlingen ondt?

Lysimpulserne mærkes som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse i huden. Den vil aftage et par timer efter behandlingen.

Blodsprængninger – hvad kan fjernes?

Godartede røde forandringer i huden som skyldes karudvidelse, fx couperose. Behandlingen er effektiv, og man vil allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. Mængden og typen af karsprængninger er afgørende for, hvor mange behandlinger man skal have for få et tilfredstillende resultat, regn med ca. 1-4 behandlinger med 1-2 måneders interval.

Solskader / leverpletter – hvad kan fjernes?

De solskader / leverpletter , der nemmest og mest sikkert kan behandles, er alderdomspletter/leverpletter, medfødte pletter som fx fregner eller solskader / leverpletter som er kommet ved sol fjernes helt eller delvis med ellipse. Hormonelt betinget solskader / leverpletter , som fx melasma eller chlosmata kan fjernes midlertidigt med ellipse. Skønhedspletter kan, afhængig af deres dybde, behandles. Før behandling af skønhedspletter er der nogen vigtige spørgsmål, der skal afklares ved en forundersøgelse.

Behandling med ellipse systemet kan ikke kurere nogen former for medicinske eller hormonelle lidelser, der forårsager solskader / leverpletter eller karsprængninger

Mulige bivirkninger ved behandlingen. Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødmen i huden svarende til den effekt, man får af for meget sol. Hævelser (ødemer) kan i sjældne tilfælde forekomme 1 til 2 dage efter behandling.

Et snavset udseende af overfladisk solskader / leverpletter kan forekomme 1 til 2 dage efter behandling. Denne overfladiske solskader / leverpletter  skaller naturligt af i løbet af 3 til 14 dage.

Hvis anvisninger om solbeskyttelse (SPF 60) ikke følges eller, hvis der behandles på et solbrændt område, kan hyper eller hypopigmentering opstå i det behandlede område. solskader / leverpletter er midlertidig og går normalt væk indenfor 3 til 6 måneder.

Efterbehandling


Alle former for solbadning og eksponering af huden over for sol i de næste 3 måneder bør undgås.
Minimum solfakter SPF 60 eller mere bør anvendes for at beskytte det behandlede område. Ellipse Light er den eneste maskine på markedet med klinisk dokumentation og derfor giver vi resultatgaranti.

Før du beslutter dig for en behandling, gennemgår vi naturligvis hele forløbet på klinikken, så du kan føle dig tryg hele vejen i gennem.

Se også

Copyright © Stines hudpleje i Herning & Silkeborg - All Rights Reserved | professionel hudpleje hos din kosmetolog.