Hvorfor skal man bruge en øjencreme?

Huden omkring øjnene er meget tyndere og sartere end i resten af ansigtet. Det er også derfor det er nødvendigt, at bruge en øjencreme omkring øjenområdet, selvom det kan være fristende at bruge sin almindelig creme omkring øjnene. 

Typisk ser vi de første tegn på aldring omkring øjnene, dette kan desværre ikke undgås, men med den rette øjenpleje kan vi undgå, at de fine linjer og rynker kommer alt for tidligt. 

Der findes desværre ingen øjencremer, som kan fjerne rynker omkring øjnene. Men da huden omkring øjnene er tyndere end i resten af ansigtet, ser vi ofte, at øjenområdet er tørt. En tør hud omkring øjnene vil fremhæve de fine linjer og rynker. Dette kan hurtigt rettes op på ved, at anvende en øjencreme.  

Hvad gør jeg ved mine mørke rander? 

Den tynde hud omkring øjnene reagerer på den mindste ubalance, så hvis du ikke har fået din skønhedssøvn eller har levet lidt for usundt den sidste tid vil det hurtigt afsløres omkring øjnene. Dette gør, at man nemmere kan se de mørke blodårer under huden. Øjenområdet kan endda også hæve lidt op. 

For at kunne mindske mørke rander omkring øjnene er det essentielt, at du kender årsagen til problemet. Når du har fundet årsagen til problemet er det nemmere, at mindske de mørke rander. 

Årsager til mørke rander:

  • Genetik 
  • Allergi 
  • Rygning
  • Væskemangel 
  • Vitaminmangel
  • Stress
  • Søvnmangel

Der findes desværre ikke en creme, som kan ændre på genetikken omkring øjnene. Det er heldigvis de færreste, som har mørke rander pga. genetik. 

Vi ser oftest mørke rander pga. søvnmangel, væskemangel, vitaminmangel og stress. Det er derfor essentielt, at have en sund livsstil. Med en sund livsstil, mener vi, at man får nok søvn, drikker rigeligt med vand, (gerne 2 liter om dagen), spiser varieret og suppler evt. med vitaminer & mineraler

Allergier og rygning kan være med til, at udvide blodkarrene omkring øjnene, dette gør de mørke cirkler rundt om øjnene tydeligere. 

Hvordan plejer jeg mine øjne?

  1. Det er vigtigt, at du er forsigtig når du fjerner din øjenmakeup. Her menes det, at det er vigtigt, at du ikke hiver og slider øjet for, at få makeuppen af. Hvis dette er tilfældet bør du finde en anden makeupfjerner. 
  2. Anvend din foretrukne øjencreme omkring øjnene. Dup forsigtigt på øjenbenet uden, at du trækker i huden. 
  3. Der skal ikke bruges særlig meget! En øjencreme på 15 ml kan sagtens holde mellem 3-5 måneder. 

Hos Stines Hudpleje anbefaler vi også, at man bruger en peeling/skrub/eksfoliering omkring øjet.
Det er vigtigt, at der skabes celleaktivitet omkring øjnene.

Du kan både finde øjencremer, som indeholder Mælkesyre, C-vitamin, PHA, A-vitamin (Retinol) eller Jojoba kerner
Disse kan fjerne de døde hudceller omkring øjnene, skabe en øget celleaktivitet og dermed give en fornyet glød til øjenområdet. 

 

Hej, er der noget, vi kan hjælpe med?

Har du brug for råd og vejledning?