Hvad er forskellen på en dagcreme og en natcreme?

De fleste ved, at der både findes dagcremer og natcremer. Men hvad er forskellen egentligt på dagcremer og natcremer? Og er det virkelig nødvendigt både, at bruge en dagcreme og en natcreme?

Dagcremen er udviklet med henblik på, at beskytte din hud imod de miljømæssige påvirkninger din hud bliver udsat for i løbet af dagen. Dette kan fx være vinterens kulde, forurening, tør luft, solens stråler mm. Nogle dagcreme indeholder solfaktor, og her er det essentielt, at man får renset dagcremen af inden man går i seng.

Natcremen er udviklet til, at tilføje huden en masse aktive ingredienser, som kan arbejde på de eventuelle hudproblemer der kan være i huden.

Hvorfor skal jeg anvende en dagcreme og en natcreme? 

Der er som sådan ikke forskel på en dagcreme eller en natcreme. Din hud har behov for præcis det samme om  dagen som om natten. Der er dog en enkelt ting, som din hud har behov for om dagen, som den ikke har behov for om natten, og det er solfaktor.
Der kan dog også være enkelte ingredienser, som ikke må anvendes om dagen, såsom retinol (a-vitamin). 

For at holde din hud ung, så lang tid som muligt, er det altså super vigtigt, at anvende solfaktor året rundt, da solens påvirkninger ofte er grund til hudproblemer. Du kan ofte finde solfaktor i en dagcreme, men der findes også rigtig mange andre muligheder 

Du kan få solfaktor i din pudder, som en BB/CC creme eller som en makeup setting spray mm.

Hvis du vælger en dagcreme, som indeholder solfaktor vil vi ALTID anbefale dig, at anvende en natcreme. 
Vælger du derimod en dagcreme uden solfaktor vil vi ALTID anbefale dig, at anvende en solfaktor i en af de ovennævnte former. I nogle tilfælde vil vi måske endda stadig, anbefale dig, at anvende en natcreme. 

Ingens hud er ens

Desværre kan vi ikke sammenligne vores hud med andres. Der vil altid være en form for forskel, og hvad din venindes hud har behov er ikke nødvendigvis det samme, som din hud har behov for. 

Alt efter hvad man ønsker at arbejde med i huden, og hvor meget der skal forbedres, kan et komplet hudplejeprogram se anerledes ud for alle mennesker. 

 

 

 

Hej, er der noget, vi kan hjælpe med?

Har du brug for råd og vejledning?